В Україні пройшла NIX MultiConf — найбільша онлайн IT-конференція


NIX

Незважаючи на війну, IT-індустрія України стабільно працює та розвивається. Яскраве підтвердження цьому — онлайн-конференція NIX MultiConf. До заходу приєдналися топові українські та іноземні IT-експерти та представники бізнесу. Під час трансляції вони обговорили перспективи розвитку галузі та поділилися власним досвідом. Також під час конференції вдалося зібрати кошти для ЗСУ та ДСНС.

Понад 30 докладів, 33 години ефіру з Ужгорода та Будапешта, більше 40 000 переглядів на YouTube — розмах NIX MultiConf вражає. За словами організаторів, значна увага глядачів та підтримка іноземних спікерів говорить одне: Україна залишається надійним місцем для ведення IT-бізнесу. Ще до повномасштабного вторгнення IT-команда NIX готувалась провести конференцію, щоправда в офлайні. Обставини змінили плани, але не змінили бажання втілити задум у життя. Так найбільша в Україні онлайн подія для айтівців та бізнесу вийшла міжнародний рівень.

Марія Копійка, Head of PR Department NIX:
«У NIX MultiConf немає аналогів. Наш бізнес є та буде локомотивом економіки. Ті, хто думають широко, розуміють це. Але важливо, аби світ почув: українці — люди з надзвичайними здібностями. Нам під силу за три тижні підготувати конференцію міжнародного рівня. Ми захищаємо Батьківщину не лише зброєю — ми тримаємо й тил. NIX MultiConf показує, чого вартий український народ!».

IMG_3301.jpg

Євген Кудрявченко, CEO Vintage Web Production, спікер NIX MultiConf:
«Нам не можна жалітися, ми маємо працювати. Тому зробимо все якнайкраще, аби клієнти були задоволені. В нас стільки бажання відбудувати державу. Я хочу, щоб завдяки нашому підходу замовники відчували — ми герої!».

Технічні виступи на конференції охопили найпопулярніші нині IT-напрямки — Python, Java, .NET, QA, PHP та інші. Обговорювали експерти й ведення бізнесу під час війни, особливості оподаткування IT-сфери, а також менеджмент команд у період змін.

Олександр Кардаков, Голова наглядової ради «Октава Капітал», спікер NIX MultiConf:
«IT-бізнесу допомогло «щеплення» COVID-19. Ми звикли до стресів, несподіваних рішень, дистанційної роботи. Проте змінилося ставлення людей, стосунки, місця. І якщо у компанії немає цінностей, треба знайти нові, які рухатимуть людей».

Варто відзначити і міжнародних IT-зірок конференції, серед яких були співавтор Agile-маніфесту Алістер Коберн та Senior Software Architect в Roundforest Гіл Таяр. Усі іноземні спікери неодноразово відзначали у своїх виступах професіоналізм та стійкість українських айтівців.

Гіл Таяр, Senior Software Architect в Roundforest, спікер NIX MultiConf:
«У нашій команді є два розробники з України. І маю сказати: ви дивовижні! У ваших IT-спеціалістів дуже високий рівень підготовки, це помітно й по питаннях після виступу. Я сподіваюся, що наступна конференція буде в офлайні — і в Україні!».

Під час заходу організатори ініціювали збір коштів на потреби ЗСУ та ДСНС, який досі триває. Зробити свій внесок у перемогу та підтримати захисників можна за реквізитами, вказаними на сайті конференції.

Усі виступи спікерів NIX MultiConf доступні на YouTube-каналі NIX.

Довідка:
NIX MultiConf — найбільша в Україні ІТ-конференція, яка цьогоріч пройшла онлайн. Захід корисний для ІТ-спеціалістів, які прагнуть розвиватися та цікавляться новинками галузі. Майже 10 років тому подібна подія вперше відбулася в Харкові. За кілька років NIX MultiConf виросла зі 150 прихильників у масштабну подію світового рівня. 2020 року до онлайн-конференції долучилося глядачі зі США, Естонії, Польщі, Великої Британії та інших країн.

NIX — одна з найчисленніших в Україні IT-команд із понад 4500 спеціалістів. Фахівці NIX створюють комплексні IT-рішення для компаній США, Європи, Південно-Східної Азії. З початком війни NIX підтримує членів команди, їх рідних та всіх постраждалих від вторгнення рф.